fbpx

Prolećni kurs statistike

Prolećni kurs statistike – SPSS 

Danas ne postoje nedostaci podataka – morate samo da razumete šta Vam podaci govore!
Najčešće nam je dostupno mnogo podataka da bismo doneli jasne odluke. Međutim, potrebno je da napravimo pravi izbor podataka, odnosno
 
  * Da utvrdimo da li su podaci koje imamo odgovarajući da nam daju prave informacije
 
  * Da izvedemo tačne zaključke na osnovu podataka koje imamo 
 
  * Da podatke pretvorimo u informacije koje će nam pomoći u procesu odlučivanja.
 
Sa pravim postupkom i alatima za analizu podataka, ono što je nekada bio ogroman broj različitih podataka pretvara se u informacije koje pomažu da se donesu jednostavne i prave odluke.  

Kada pričamo o razlici između dobre i loše odluke je u tome što je dobra uvek zasnovana na podacima i proverljivim dokazima. A kada ne znate kako nešto da dokažete, statistika vam postaje najbolji prijatelj.

Teške odluke se svakodnevno donose u svim industrijama, što znači da menadžeri i direktori gotovo svih kompanija na svetu bar jednom dnevno izgovore rečenicu: „Ko to može da potvrdi?

Istraživanja su pokazala da svakodnevno svako od nas donese oko 2000 odluka svakog časa. Većina odluka je minorna i donosimo ih instinktivno ili automatski – šta obući ujutrona posao, pojesti ručak sada ili za deset minuta ali mnoge odluke koje donosimo tokom dana zasnovane su na razmišljanju o tome da li je to prava odluka, da li će biti posledica. Pravilno donošenje odluka je navika koju možemo razviti posebno na poslu. Naši izbori utiču na naše zdravlje, sigurnost, odnose, način na koji provodimo vreme.

Jedna od najpoznatijih studija pokazala je da će zatvorenici verovatnije dobiti uslovni otpust ujutro nego ako je njihovo saslušanje posle podne. Sa toliko mnogo odluka koje treba doneti posebno onih koje imaju uticaj na druge ljude neizbežno je da će doći do zamora od donošenja odluka, posebno ako nisu zasnovane na statistici. Da biste se tome suprotstavili najvažnije je identifikovati odluke koje treba da donesete i što češće da ih donosite na osnovu statističkih informacija ukoliko su Vam iste dostupne.

Centar za istraživanja Vam nudi popust za naš grupni online prolećni SPSS kurs.

Sve što je potrebno jeste da nam pošaljete skeniranu prvu stranicu indeksa i stranicu sa godinom upisa.

Grupe su male do 6 polaznika. Datumi održavanja su fleksibilni. Radićemo zajedno 5 dana po 2h. Nakon svakog interaktivnog predavanja ćete imati domaći kako bismo bili sigurni da ste inkorporirali naučeno.

Sadržaj kursa:

🔸 Deskriptivna statistika

🔸 Korelacija

🔸 T-test nezavisnih uzoraka

🔸 Jednofaktorska ANOVA

🔸 Prosta linearna regresija

🔸 Prezentacija istraživanja polaznika

 

Pišite nam na:      centar.istrazivanja@gmail.com