Dunja Bonacci Skenderović (1974) je magistrirala je politologiju na Central European University u Budimpešti.
Ima više od 15 godina profesionalnog iskustva u radu s nevladinim i međunarodnim organizacijama na pitanjima prevencije seksualnog nasilja nad ženama, trgovanja ženama, zaštite i izravnog rada s migrantima i tražiteljima azila, zaštite prava djece. Svoju profesionalnu karijeru je počela u nevladinoj organizaciji Ženska soba – centar za seksualna prava, gdje je vodila projekte, provodila edukacije i radionice te radila istraživanja vezano uz seksualno nasilje trgovanje ženama.
Radila je i na projektima Međunarodnog centra za razvoj migracijskih politika (ICMPD), Svjetske Banke, UN WOMEN, Ecorys Poljska. Radila je na procjeni funkcionalnost Nacionalnog referalnog mehanizma u Hrvatskoj. Autorica je članaka na temu nasilja protiv žena i trgovanja ljudima. Radi na izradi gradske strategije protiv nasilja u obitelji. Dvije godine je radila za UNICEF Hrvatska kao konzultantica na prikupljanju, sistematizaciji i analizi podataka vezano uz dječja prava u Hrvatskoj.
Uz to ima preko 11 godina iskustva u ocjenjivanju projektnih prijedloga te je do sada ocijenila više od 1000 projektnih prijedloga. Ocjenjuje projekte za Europsku komisiju, UN Women Trust Fund, kao i brojne druge donatore.
Vlasnica je Firme Bonacci j.d.o.o. i pokretačica projekta FIRDA – projekta protiv spolnog uznemiravanja na radnom mjestu. Trenutno u sklopu projekta provodi istraživanje o spolnom uznemiravanju na radnom mjestu u Hrvatskoj.
Članica je UN WOMEN regionalne savjetodavne grupe za civilno društvo za Europu i Centralnu Aziju. Alumni je U.S. State Department; The International Visitor Leadership Program i GIZ-ove Global Leadership Academy.